SlevyDnes > Magazín SlevyDnes > Jídlo > Jak udělat nejlepší steak na světě!

Jak udělat nejlepší steak na světě!

Jak udělat nejlepší steak na světě! Patříte mezi milovníky skvělého masa? Pak pro vás musí být letní měsíce posvátné! Venkovní opékačky a grilování donutí svou vůní vytáhnout paty z domu i toho největšího lenocha a gastronomické orgie mohou začít!

Poradíme vám jak na dokonalý steak

Nebylo by to to správné grilování bez pořádného hovězího steaku. A pokud zrovna prší, vystačíte si i s dobrou pánví. I když není příprava steaku žádná věda, najde se několik detailů, které vám mohou požitek z chuti výborného masa naprosto zkazit.

Proto jsme si pro vás připravili několik tipů, díky kterým bude váš steak vždy božsky!

Nepodceňujte výběr masa

Chutě máme každý jiné, nicméně pokud hledáte nejkvalitnější maso s nejlepší přirozenou chutí, nemáte jinou volbu než sáhnout po pravé hovězí svíčkové, případně pokud patříte mezi opravdové gourmety, pak konkrétně filet mignon. Tyto části hovězího jsou jemné a neuvěřitelně chutné. Nemusíte se příliš namáhat žvýkáním a při správné úpravě opravdu neexistuje lepší varianta.

Pokud nemáte zrovna chuť na svíčkovou, vyberte si třeba steak ze svaté trojice – T-bone s kostí, rib eye z roštěnce nebo flank z hovězího pupku.

Vyvarujte se propečení well done

Největší prasárna, kterou můžete s kvalitním kusem masa udělat, je propéct ho skrz na skrz.

Pokud vás odpuzuje steak, který je uvnitř červený, raději sáhněte po řízku s bramborovým salátem a steaků se vyvarujte – minimálně před lidmi. Žádný milovník steaků NIKDY nepropéká maso více než na medium, kdy je steak uvnitř ze čtvrtiny červený (a i to je už poměrně radikální propečení).

Pokud se vydáte na steak do restaurace, pravděpodobně vám steak well done ani nepřipraví. Například u pravé svíčkové si chuť masa nejlépe užijete při propečení rare, případně blue rare, kdy je steak uvnitř zcela červený. Ostatní steaky propékejte na medium rare.

Čtyři kapky olivového oleje, sůl a pepř

Pokládat steak na rozpálený olej je naprostý nesmysl.

Přepálený olej kompletně zruinuje chuť masa a čím více ho bude, tím horší bude výsledný steak. Do dlaně kápněte čtyři kapky extra panenského olivového oleje a steak jím pěkně ze všech stran potřete.

Sůl můžete přidat hned při opékání, pepř přidejte až na konec. Nic víc váš steak nepotřebuje.

Existují recepty na různé omáčky, nicméně u steaku jde o maso a věřte nám, že dobře připravený steak nepotřebuje žádné omáčky. Místo toho si nakrájejte cuketu, papriku, rajče a cibuli na větší kusy a zprudka je na pánvi po steaku opečte. Váš dokonalý steak je hotov.

Nezapomeňte zkontrolovat aktuální nabídku slev na steaky a tataráky ve vašem městě!

Témata: jídlo, steaky


Slevový server garantuje: